Yogaklasserne

En dynamisk yoga klasse

Dynamisk yoga begynder med centrering med fokus på åndedrættet, så kroppen og sindet kan falde til ro og forberede sig på at lave yoga. Der er sekvenser med stående, liggende og siddende øvelser på programmet, ligesom der hver gang afsluttes med afspænding. Der er velkendte øvelser fra gang til gang, men der er altid nuancer og variationer, så programmet bliver både varieret, overkommeligt og udfordrende på et passende niveau. I min undervisning tager jeg højde for, hvad den enkelte kan i forhold til sin fysiske formåen.

I undervisningen anvendes yogabælter, yogablokke, tæpper og yogapuder, så de fleste kan være med.
Det er vigtigt at være opmærksom på sin egen krops grænser og mærke, når nok er nok. Forcér ikke dig selv, hav tålmodighed med din krop – du vil stille og roligt mærke, at den giver sig mere og mere, og du bliver både stærkere og mere smidig.

En Blid flow yoga klasse

Ligesom i en Dynamisk yoga klasse, begynder blid flow yoga med centrering med fokus på åndedrættet, så kroppen og sindet kan falde til ro og forberede sig på at lave yoga. Der er sekvenser med små blide flows, øvelser på alle fire,(på knæ) liggende og siddende øvelser og ledrotationer, der er tid til afspænding og fordybelse. Der kan indgå sekvenser af restorative (genopbyggende) stillinger. Restorative stillinger er både behagelige og regenererende og kan hjælpe med at reducere stress og give balance i en travl hverdag og i et travlt liv.

Denne yogapraksis er mere stille og generelt blidere og er velegnet for såvel begyndere som viderekomne, da stillingerne giver hver elev mulighed for at erfare de mere subtile aspekter og virkninger af yoga i en rolig atmosfære.

En yin yoga klasse

I yin yoga er opmærksomheden rettet mod bindevæv, led, knogler og ledbånd. Stillingerne består af hofteåbnere, benstræk for yderside, inderside, for side og bagside af benene – primært lårene, men flere stillinger arbejder igennem helt ned til fødderne, der er foroverbøjninger og bryst og skulderåbnere. Stillingerne holdes i længere tid, ofte mellem 3 til 7 minutter.

Yin yoga er en god indgang til at skabe sig selv et pusterum, du vender langsomt og blidt sanserne indad og har fokus på meditativ og mental afspænding i liggende og siddende stillinger. Selvom yin yoga er en blid praksis, påvirker den alligevel os dybt på flere planer. Lyt til din krop og gå ikke dybere ind i stillingerne end hvad der føles trygt og rigtigt.

Fordelene ved yin yoga er mange:

Ved at holde stillingerne længe påvirkes bindevævet som korrespondere med meridianerne/energibanerne som påvirker ind i de indre organer.
Ophobede affaldsstoffer kan slippes, fordøjelsen kan forbedres og mange fortæller om meget bedre søvn og søvn mønster.
Fleksibiliteten forøges. Hævede led og smerter kan forsvinde.
Din opmærksomhed og omsorg gennem din praksis, tillader hjernen at holde fri og du kommer tættere på kroppen og dig selv.
Yin yoga er et godt supplement til andre mere aktive yoga- og motionsformer som f.eks. løb, cykling eller boldspil
Yin yoga egner sig til alle aldre.
Gennem yin yoga kan du skabe restiitution, større bevægelsesfrihed og bedre koncentration.

En restorativ yoga klasse

Restorativ yoga er den blideste form for yoga, du kan forestille dig. Det er yoga, der genopbygger og åbner kroppen, og hvor du arbejder med at slappe af og give slip. Der er fokus på væren frem for gøren, og du opnår en dyb kontakt med dig selv og indre ro. Yogastillingerne udføres alle i et roligt tempo, de holdes længe og udføres med nænsomhed. I stillingerne får kroppen ultimativ støtte ved brug af tæpper, yogapuder, blokke, bælter og øjenpuder. Gennem arbejdet med afslapning, åndedræt, internalisering af sanserne og beroligelse af sindet, balanceres nervesystemet.

Fordelene ved en restorativ yogapraksis er mange:
En sekvens af stillinger drejer rygsøjlen i alle retninger. Det holder rygsøjlen rask og bevægelig.
En omvendt stilling hjælper blod og lymfe væk fra underkroppen, og hjertet aflastes. Blodet iltes og affaldsstoffer udskilles. Blodtryk og blodsukker balanceres, fordøjelsen forbedres.
Restorativ yoga stimulerer og blødgør de indre organer.
Yogaen virker harmoniserende på krop og sind, den kan forebygge eller reducere stress, angst og depression.

De 5 tibetanere – ”Vejen til ungdommens kilde”

I en stressende hverdag kan der være brug for et kort enkelt fysisk program, der fordyber åndedrættet og  styrker og smidiggør kroppen.  Dette korte dynamiske  hjemmeprogram kan skabe fokus og øge energiniveauet.
De 5 Tibetanere er 5 simple yoga øvelser, der især påvirker kroppens endokrine kirtler, der udskiller hormoner og som derved korrespondere med kroppens energisystem. Energisystemet kommer op i omdrejninger og tilbage i balance som hos et ungt vitalt menneske.
Du lærer øvelserne fra bunden og får et klart og enkelt program med hjem, som du kan bruge til den daglige vedligeholdelse af krop og sind.

Dette sker ved 2 workshops fordelt på 3 uger. Mellem 1. og 2. mødegang skal du beregne ca. 10 min. hver dag til at øve dig.

  • Historien bag De 5 Tibetanere
  • Anatomisk korrekt indlæring af øvelserne
  • Forbindelse mellem åndedræt og bevægelse
  • Individuel vejledning ved fysiske begrænsninger
  • Fysisk og psykisk virkning
  • Indføring i kroppens energicentre
  • Erfaringsudveksling og individuelle justeringer